petek, 23. januar 2015

Tudi jaz ga imam

Kredit v frankih, namreč. In ne razumem ljudi, ki nas imajo za špekulante in preračunljjivce in se nam zlobno posmehujejo, češ da smo si sami krivi za nastalo situacijo, ker smo pač špekulirali. Prav tako ne razumem ljudi, ki privoščijo to bedo približno 10.000 družinam, ki smo pahnjene na rob preživetja. Obup od obupa.

Naj povem, da nobeden od nas ni špekulant. Kredit v frankih sem najela, ker v evrih nisem bila kreditno sposobna. Najela sem ga za stanovanje. Nimam jahte, nimam dobrega avta, nimam vikenda, nobenih delnic, zlata sli česa podobnega, samo stanovanje in dva razklopotana avta, da lahko prideva vsak do svoje službe.

Mnogi nismo imeli druge izbire, kot najeti kredit v fankih, saj za evrskega nismo bili kreditno sposobni. No, zdaj smo pa še manj. Pa nepričnina niti toliko vredna več ni, kot je glavnica kredita danes. Kaj nam torej še ostane? Edino podaljšanje dobe odplačevanja in s tem zmanjšanje obroka na neko znosno raven.

Nihče ne pričakuje, da bi nam kdo odpisal kredit, ga odplačal namesto nas. Vsi ga želimo pošteno odplačati, ampak na trenutni način ne moremo. Želimo samo to, da nam banke pridejo naproti in nam pomagajo, da odplačamo. To je vse.

Po moje tudi bankam ni v interesu, da pridobi 10.000 nepričnin, od prodaje katerih niti kreditov ne bo dobila poplačanih. Verjetno jim je v interesu, da dobijo vrnjen denar, da redno plačujemo obroke. Za manjše banke bi masovno neplačevanje verjetno lahko pomenilo tudi propad. Upam, da bo prevladal razum in se bodo našle rešitve za vsakega od nas. Upanje umira zadnje.

Vse privoščljivce pa prosim, da nehajo pljuvati po nas, kot da smo največji zločinci, kar jih je. Že tako nam je dovolj hudo, ne rabimo še takšnih nizkotnih komentarjev.

Bodite lepo.

Foxi

1 komentar: